Twee serieuze kandidaten voor Mexx

De Nederlandse curator van de failliete modeketen Mexx is met twee geïnteresseerde partijen in gesprek over een overname. Dat laat curator Frits Kemp maandag weten. Wie deze serieuze kandidaten zijn, kan hij niet zeggen.

Het kledingconcern werd een maand geleden failliet verklaard, waarna ook de Duitse en Belgische tak van Mexx op de fles gingen. De Belgische curator Valère Vereecke spreekt met ‘drie potentiële kopers met meer dan interesse om het handelsfonds over te nemen’.

Beide curatoren willen de gesprekken deze week afronden. De geïnteresseerde partijen hebben inmiddels een nieuw businessplan voorgelegd gekregen. “We zijn druk aan het onderhandelen om de puntjes op de i te zetten”, aldus Kemp tegenover de Volkskrant.

Mexx beschikt wereldwijd over ruim driehonderd winkels in vijftig landen en 1500 werknemers. Kemp werkt aan een doorstart voor winkels in landen als Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Canada en Rusland, laat hij weten aan Het Financieele Dagblad. “Daar zijn veel partijen bij betrokken: financiers, pandhouders, leveranciers, afnemers, fabrieken en werknemers.”

De winkels van Mexx zijn nog altijd geopend, maar dat is volgens Vereecke een onhoudbare situatie. Zo levert het concern geen kleding meer aan buitenlandse vestigingen. “Als Mexx niet wordt verkocht, zullen we moeten gaan liquideren.”

Het faillissement in België kan apart afgehandeld worden, omdat die tak een aparte vennootschap is. Het beste scenario is volgens Vereecke dat het moederconcern een doorstart maakt en de Belgische vestigingen worden verkocht. “Dan kan er vanaf volgende week weer worden aangeleverd en kunnen de winkels open blijven.”

De veiling van de merknaam van Mexx gaat niet door, laat Kemp verder weten. De aanzegging was volgens hem ‘vooral een formaliteit om een termijn veilig te stellen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!