‘Euretco komt in Duitse handen’

Retailserviceorganisatie Euretco wordt zo goed als zeker overgenomen door zijn Duitse branchegenoot EK servicegroup. De twee partijen zijn momenteel in vergaande onderhandelingen over een verkoop, meldt De Financiële Telegraaf op basis van diverse bronnen.

EK servicegroup is net als Euretco een inkoopcollectief, met zo’n 2200 leden die actief zijn op het gebied van living, comfort, family en fashion. De jaaromzet ligt rond de 1,3 miljard euro, waar Euretco over 2013 922 miljoen euro omzette. De Nederlandse retailorganisatie boekte over dat jaar een nettowinst van 1,4 miljoen euro.

Euretco voert in ons land formules als Intersport, Libris, Runnersworld, Decorette en Coach, dat wordt omgebouwd naar The Athlete’s Foot. Daarnaast nam de organisatie eind vorig jaar DGN retail over, waarmee 350 doe-het-zelfwinkels van Multimate, Hubo en Fixet naar Euretco overgingen. Bijna driekwart van de 3.250 winkels die bij de organisatie zijn aangesloten beschikt over een eigen naam.

Euretco fuseerde in 2012 nog met retailorganisatie Intres, waarbij de formule SPORT 2000 op last van mededingingsautoriteiten werd afgestoten. Een groot deel van Euretco is in handen van private investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners. “Verder hebben het management en voormalig Intres-ondernemers aandelen Euretco via het STAK-bestuur”, liet ceo Harry Bruijniks vorig jaar weten in RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!