Etam Groep grijpt in op het hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Etam Groep in Zoetermeer wordt ondanks eerdere reorganisaties opnieuw grondig geherstructureerd. Het concern achter Miss Etam en Promiss schrapt circa 65 fte, terwijl een verdere afslanking niet wordt uitgesloten. Dat heeft Etam Groep donderdag bekendgemaakt.

Etam Groep schrapte begin 2013 al veertig van de 260 arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor. Bij die reorganisatie ging echter voornamelijk de winkeloperatie van het concern op de schop. Aanvullende maatregelen zijn volgens het Nederlandse modeconcern noodzakelijk om beter in te kunnen spelen op de veranderde marktomstandigheden. Daarbij doelt Etam Groep voornamelijk op de opkomst van e-commerce, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

De opkomst van online shoppen is voor Etam Groep de aanleiding om het medewerkersbestand onder de loep te nemen. Dat er meer online wordt verkocht, heeft ook gevolgen voor de fysieke winkels, geeft de zegsman aan. “Zo wordt onze winkel in Haarlem momenteel verkleind. Wij kunnen ook niet uitsluiten dat onze online groei leidt tot een reductie van het aantal fysieke winkels.”

De medewerkers op het hoofdkantoor en in de winkels zijn donderdag op de hoogte gebracht het voorgenomen besluit. Met de ondernemingsraad en vakbonden wordt gesproken over de gevolgen van de herstructurering. Personeel dat zijn baan verliest kan rekenen op een traject dat gericht is op begeleiding naar een nieuwe baan.

Ceo John van der Ent noemde de eerdere reorganisatie van Etam Groep in RetailTrends ‘het kantelen van de organisatie’. De strategie Next Generations moet Etam Groep niet alleen een goede bricks-retailer, maar ook online succesvol maken. De retailer blijft ondanks de reeks aan reorganisaties dan ook vol vertrouwen, laat de zegsman weten. “We zijn online momenteel marktleider voor vrouwen boven de dertig jaar.”

Etam Groep leed over het boekjaar 2012/2013 een miljoenenverlies, volgens Van der Ent veroorzaakt door de kosten van de reorganisatie. Het afgelopen boekjaar hoopte hij break-even te draaien, terwijl hij voor dit jaar weer een positief resultaat verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!