Nieuwe kapitaalinjectie voor Westwing

De huidige investeerders hebben nog eens 25 miljoen euro in online meubelwinkel Westwing gestoken. Dat heeft het besloten e-commerceplatform laten weten.

Begin 2014 kreeg Westwing al een investering van 72 miljoen euro. Daarmee is onder meer de expansie naar België, Slowakije en Tsjechië gefinancierd en de uitbouw van zeven wereldwijde distributiecentra. Sinds de oprichting in 2011 heeft de webwinkel in totaal 179 miljoen euro aan groeigeld ontvangen.

Het nieuwe groeigeld is een grote blijk van vertrouwen in de strategie van Westwing, laat ceo en oprichter Stefan Smalla weten. “Met deze financiering hebben we veel flexibiliteit om onze groeiplannen voort te zetten en onze positie in de home en livingbranche te vergroten.”

Westwing is een besloten winkelclub, die leden dagelijks aanbiedingen doet met hoge kortingen van gemiddeld 37 procent. De Duitse etailer heeft in totaal meer dan twaalf miljoen leden, waarvan ongeveer driehonderdduizend in Nederland. Een van de investeerders in Westwing is Rocket Internet. Volgens insiders wil de geldschieter zijn belang in zowel de meubelclub als HelloFresh naar de beurs in Frankfurt brengen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!