Apple behaalt recordomzet met App Store

Apple heeft de omzet in zijn App Store vorig jaar met vijftig procent zien toenemen ten opzichte van 2013. Daarmee was de online winkel goed voor een recordomzet, meldt Apple zonder het exacte omzetcijfer bekend te maken.

In totaal hebben volgens Apple alle appontwikkelaars met elkaar tien miljard dollar (8,5 miljard euro) verdiend. Met name de komst van het besturingssysteem iOS 8 heeft de omzet goed gedaan. De update maakt het ontwikkelen van apps veel gemakkelijker, wat ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om nieuwe sneller nieuwe apps te bedenken. 

De introductie van de App Store in 2008 heeft inmiddels voor ruim 627 duizend nieuwe banen in de Verenigde Staten gezorgd, laat het technologieconcern weten. De komst van de App Store lag eerder regelmatig onder vuur, omdat het merendeel van de productie naar het buitenland werd geplaatst. “De App Store heeft echter geleid tot de opkomst van een hele nieuwe sector van mensen die apps ontwerpen en ontwikkelen”, aldus Apple.

Over de eerste week van deze maand heeft Apple eveneens een recordbedrag behaald met de App Store verkopen. In totaal hebben klanten wereldwijd bijna een half miljard dollar uitgegeven aan apps en in-app aankopen. Inmiddels bevat de App Store meer dan 1,4 miljoen apps verdeeld over 24 verschillende categorieën.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!