Utrechtse koopavond op losse schroeven

Centrum Management Utrecht overweegt de vaste koopavond in de binnenstad te vervangen door een dagelijkse sluitingstijd van zeven uur ’s avonds. Op donderdagavond is het namelijk steeds rustiger in het winkelgebied, ziet voorzitter Jacques Blommendaal van de vereniging van partijen die zich bezighouden met de binnenstad.

Winkels die op andere dagen open zijn tot zeven uur in plaats van zes uur zijn daar tevreden over, signaleert hij. “Misschien moeten we daar meer naar kijken in plaats van naar de donderdagavond”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. De vraag van consumenten verschuift volgens hem daarnaast naar de wekelijkse koopzondag. Die werd twee jaar geleden na een burgerinitiatief ingesteld.

Komend voorjaar vindt een onderzoek plaats naar het winkelgedrag in het gebied. Op basis van de resultaten zal de vereniging een standpunt innemen over de kwestie.  

Blommendaal pleit verder voor een onderzoek naar de openingstijden van supermarkten. Een AH-vestiging die tot middernacht geopend was, moet zijn deuren bijvoorbeeld voortaan om tien uur ’s avonds sluiten. Omwonenden klaagden over geluidsoverlast en verkeersdrukte. "Als we weten in welke wijken behoefte is aan supermarkten met een avondopenstelling, kunnen ondernemers daar op inspelen. De drukte kan verspreid worden over de stad en er kunnen goede afspraken over overlast worden gemaakt”, aldus Blommendaal. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!