Kijkje in de versmarkt van Van der Valk

"Vakmensen in vers, die overal uit de supermarkten zijn verdwenen, komen bij ons weer terug op de winkelvloer", stelt hoofd inkoop Frits Schoemaker in het januarinummer van RetailTrends. De eerste Valk Versmarkt opende deze week zijn deuren in Voorschoten, op het terrein van Van der Valk-hotel De Gouden Leeuw. Hiermee schaart de horecafamilie Van der Valk zich in de rij van retailers die beleving aan hun foodconcept toevoegen. 


Beeld: Arenda Oomen

Het concept voor Valk Versmarkt ontstond uit de verkoop van biefstukken aan hotelgasten in de lobby van het hotel De Gouden Leeuw. Dat ontwikkelde zich tot een kleine slagerswinkel, met een wijnverkooppunt. Sinds 12 januari staat er een nieuw gebouwde versspeciaalzaak met een verkoopvloeroppervlak van 850 vierkante meter en 4500 items in het assortiment. Er werken tussen de veertig en vijftig mensen.


Beeld: Van der Valk

De vestiging is meer een speciaalzaak in vers dan een supermarkt met een divers aanbod aan merkartikelen. De producten stralen volgens Frits Schoemaker passie en beleving uit. "Zo is onze huiskaas  niet een bekend A-merk dat je in de supermarkt ook ziet liggen, maar een prachtig product van een kaasmaker uit Noord-Holland."


Beeld: artist impression Van der Valk

Voor de inkoop van de producten werkt de onderneming zoveel mogelijk met de bestaande leveranciers aan de 34 hotels van Van der Valk Groep. "Het vertrekpunt is onze bestaande operatie", aldus Schoemaker.


Beeld: Arenda Oomen

Dagelijks wordt alle brood, groenten en fruit, kaas, vlees en vis vers aangevoerd. De visleverancier levert verse vis die op schilferijs in de vestiging wordt gepresenteerd en op maat voor klanten kan worden geproportioneerd. 


Beeld: Arenda Oomen

Twee slagers snijden het vlees ter plekke op maat voor de klanten, of portioneren en verpakken vers vlees voor shoppers die een snelle keuze willen maken. "De slagers werken als het ware tussen de klanten", zegt Schoemaker. "Alles draait om ambachtelijkheid en vers."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in