Thom Broekman en De Rode Winkel failliet

Modeketens Thom Broekman en De Rode Winkel zijn donderdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Alle 28 bedrijven van moederconcern Profoss Nederland zijn op de fles gegaan.

Thom Broekman beschikt over tien vestigingen, terwijl jeansketen De Rode Winkel acht winkels in ons land heeft. Het familiebedrijf is opgericht in 1837 en staat onder leiding van de vijfde generatie. Bij de viering van het 175-jarig bestaan in 2012 kreeg Thom Broekman nog het predicaat Hofleverancier uitgereikt.

Profoss Nederland boekte vorig jaar een verlies van een miljoen euro, meldt Het Financieele Dagblad op basis van cijfers van Company.info. In totaal zijn er 110 medewerkers in dienst.

De webwinkels zijn inmiddels offline met de boodschap dat ze ingericht worden voor het nieuwe seizoen. ‘Wij verwachten snel weer online te zijn’, aldus de retailer.

Ook de fysieke vestigingen zijn vanaf vrijdag dicht, op twee filialen in Utrecht en de winkels in Haarlem en Bussum na. Curator Hans Hendriks sluit niet uit dat de komende dagen meer winkels opengaan. Dat is afhankelijk van mogelijke onderhandelingen over een doorstart, laat hij weten in De Gelderlander.

Het faillissement is volgens de curator veroorzaakt door de veranderde marktomstandigheden, waardoor het kledingconcern langzaam is afgegleden. "Het tij keren is onvoldoende gelukt waarna de bank het krediet bevroor en het faillissement onvermijdelijk was."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!