GAMMA denkt aan tientallen stadswinkels

GAMMA ziet bij een positieve evaluatie van zijn eerste stadswinkel mogelijkheden om er tientallen van te openen. Dat zegt formulemanager Ron Kloos tegenover de Belgische vakkrant Publimat News.

Gamma opende in november zijn eerste Gamma Compact in het centrum van Amsterdam. “Dit is het antwoord op de concurrentie van kleinschalige dhz-zaken in het stadscentrum, maar ook van winkels als Action, Kruidvat, Blokker en HEMA die net zozeer klusspullen aanbieden”, aldus Kloos. De winkel dient volgens hem ook als afhaalpunt voor online bestellingen.

Gamma Compact is in eerste instantie gericht op grotere stadscentra, maar moederconcern Intergamma sluit niet uit dat het concept ook naar kleinere dorpen wordt uitgerold. Voor de bouwmarkten in de oude definitie zijn volgens Kloos voor GAMMA niet veel witte vlekken meer in ons land.

Door de sterk veranderende marktomstandigheden worden retailers volgens de formulemanager gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden. GAMMA zal daarom de komende jaren veel meer formatdifferentiatie toepassen, laat Kloos weten. Enerzijds wil hij met winkels dicht bij de mensen zijn, maar anderzijds ook delen van het assortiment aan de klant kunnen tonen.

De bestaande winkels kleiner maken is voor GAMMA geen optie. “Dat zou te ingrijpend zijn en dus ook te duur uitvallen”, zegt Kloos. De crosschannelstrategie is volgens hem de grootste uitdaging voor de dhz-formule in de komende jaren. De webshop die in 2013 geopend werd is inmiddels goed meer dan één winkel aan omzet. Hoewel dat volgens Kloos boven verwachting ligt, is website ‘nog niet op het niveau dat we op lange termijn voorzien.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!