Van der Ent wordt ceo van V&D

John van der Ent stapt per 1 maart over van Etam Groep naar V&D. Hij vervangt Don Roach, die de rol van ceo na het vertrek van Jacob de Jonge in augustus op interimbasis vervulde.

De winkelketen heeft verder Lilian Vos benoemd tot opvolger van inkoopdirecteur Jacco van der Steen, die eind vorig jaar is vertrokken. Vos komt over van Esprit, waar ze verantwoordelijk was voor een groot gedeelte van de vrouwenafdeling. Eerder verwelkomde V&D al Jack Zantman als nieuwe cfo en John Cooper als directeur planning. V&D kampte het afgelopen jaar met een leegloop aan de top, maar heeft nu weer een volledig team ter beschikking.

Van der Ent startte zijn carrière bij V&D als management trainee en werd er later bedrijfsleider. Hij is verder in dienst geweest van Makro, Etos, Dexcom (Dixons en Dynabyte) en TNT (Bruna). Bij Etam Groep was hij verantwoordelijk voor de ombouw en herstructurering tot omnichannelretailer. Het modeconcern achter Miss Etam en Promiss maakte vorige week nog bekend opnieuw in te grijpen op het hoofdkantoor. Cfo Frits van Peski neemt de rol van Van der Ent vanaf 1 maart tijdelijk op zich.

Ook V&D kondigde deze week drastische maatregelen aan om de kosten terug te dringen. Zo verdwijnen opnieuw tientallen banen op het hoofdkantoor, krijgt het personeel een loonsverlaging en worden alle huurcontracten opnieuw bekeken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!