Marktplaats koopt online autodealer

Marktplaats heeft het online platform nieuweautokopen.nl overgenomen. Dat hebben de partijen bekendgemaakt, zonder daarbij financiële details te melden.

Met de acquisitie bouwt Marktplaats zijn tweedehands aanbod uit met nieuwe auto’s. Volgens directeur Olivier van Duijn vindt namelijk ‘een duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving’ plaats naar de online aankoop en verkoop. “Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw.”

Oprichter Paul de Vries en de drie andere werknemers van nieuweautokopen.nl blijven werken voor de website en treden in dienst bij Marktplaats. Beide merken blijven naast elkaar bestaan, terwijl Marktplaats het assortiment van het platform integreert met zijn website.

Via de nieuweautokopen.nl kunnen consumenten aangeven welk type auto ze zoeken. Vervolgens worden ze in contact gebracht met de aangesloten dealers bij het platform die een voorstel doen in prijs, beschikbaarheid en levertijd. De aanbieder die de auto uiteindelijk verkoopt, betaalt een cost-per-sale-vergoeding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!