Euro Shoe Group ondertekent Bangladesh-akkoord

Euro Shoe Group, dat met Bristol en Shoe Discount in Nederland actief is, heeft onlangs het Bangladesh-akkoord ondertekend. Het Belgische retailconcern is vorig jaar lid geworden van het Business Social Compliance Initiative (BSCI) en tekende zowel het ‘Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh’ als een ‘No Child Labour’-verklaring en een ‘Code of Conduct’.

“Door collectieve audits van de fabrieken kunnen we samen met onze collega-retailers problemen sneller detecteren en aanpakken”, aldus inkoopdirecteur Mark Berkhout. BSCI geeft retailers de mogelijkheid wereldwijd hun krachten te bundelen, leveranciers beter te screenen en waar nodig te zorgen voor bijsturing. Daarnaast wil de organisatie met de verklaringen waarborgen dat alle producten van de aangesloten retailers op een etnisch verantwoorde manier worden geproduceerd.

Het Bangladesh-akkoord werd in het leven geroepen na de instorting van de Rana Plaza-fabriek in april 2013, waarbij ruim duizend arbeiders overleden. Er ontstond grote bezorgdheid over de bijna vijfduizend textielfabrieken in het Zuid-Aziatische land. Het Bangladesh-akkoord, dat inmiddels door ruim 190 retailers uit twintig landen is getekend, moet structurele verbeteringen op het gebied van veiligheid bewerkstellingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!