Aantal pinbetalingen naar nieuw record

Consumenten hebben vorig jaar 2,913 miljard keer betaald met hun pinpas, een stijging van 9,5 procent ten opzichte van 2013. Daarmee pinde men meer dan ooit, meldt Betaalvereniging Nederland.

Net als voorgaande jaren stegen vooral de pinbetalingen voor bedragen tot tien euro. Afgelopen jaar namen deze transacties met 17,9 procent toe tot een totaal van ruim één miljard euro. Daarmee zijn ze goed voor meer dan eenderde (37 procent) van alle pintransacties.

Consumenten rekenden daarnaast in 2014 180,2 miljoen keer via iDEAL af. Dat is een stijging van 26,4 procent ten opzichte van 2013. Dat is onder meer het gevolg van de toenemende mogelijkheden om bij buitenlandse webshops met deze betaalmethode af te rekenen. Meer dan helft (53 procent) van alle online aankopen in de eerste helft van vorig jaar werd via iDEAL afgerond.

In 2014 werden met contactloos betalen en retourpinnen twee belangrijke innovaties op het gebied van betalen doorgevoerd, aldus de organisatie. Sinds de introductie van contactloos betalen zijn bijna 8,3 miljoen aankopen op deze wijze betaald. In het najaar van 2014 werd retourpinnen geïntroduceerd, waarbij consumenten het aankoopbedrag van een geretourneerd product direct op hun betaalrekening krijgen teruggestort. In de laatste twee maanden van 2014 is hier al meer dan vijftigduizend keer van gebruikgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!