Tom Kabinet lanceert abonnement voor e-books

Tom Kabinet gaat gebruikers dit jaar een maandabonnement aanbieden waarmee ze onbeperkt e-books kunnen aanschaffen. Daarmee is het platform de eerste partij in Nederland die zo’n abonnement aanbiedt, meldt Sprout.

In de Verenigde Staten kunnen klanten van Amazon en Oyster gebruikmaken van soortgelijke abonnementen, die bekend staan als de Spotify of Netflix voor boeken. In Nederland worden e-books momenteel alleen los verkocht. Oprichter Marc Jellema wil het abonnement voor vijf euro per maand aanbieden en hoopt op twintigduizend abonnees in het eerste kwartaal van 2016.

Aan het einde van hetzelfde jaar wil het platform daarnaast stappen zetten in zes nieuwe landen. Met zijn medeoprichters Laurens van Hoorn en Judith Marië wil Jellema 300 duizend euro aan nieuwe financiering ophalen om de groeiplannen te kunnen uitvoeren.

Tom Kabinet kwam de laatste maanden regelmatig in opspraak, omdat de marktplaats voor tweedehands e-books onder vuur ligt van uitgevers. Zo moest de onderneming onlangs van de rechter de verkoop van tweedehands e-books beëindigen, omdat ook e-books met een illegale herkomst via het platform konden worden verkocht. Jellema liet direct na de uitspraak weten de verkoop van tweedehands e-books door te zetten, omdat de verkoop van tweedehands e-books an sich volgens hem namelijk niet verboden is. De producten waarvan de herkomst onduidelijk is, worden uit het assortiment gehaald.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends