Mexx maakt doorstart onder Turkse eigenaar

Het Turkse retailconcern Eroglu Holding heeft Mexx voor enkele tientallen miljoenen euro's overgenomen. Dat zegt interim-ceo Herman Hovestad van de modeketen tegen Het Financieele Dagblad.

Eroglu Holding werd in 1983 opgericht en is eigenaar van onder meer jeanslabel Loft en fashionketen Colin's. Het familiebedrijf beschikt wereldwijd over circa zevenhonderd winkels in 38 landen, waaronder Rusland, Turkije en de Verenigde Staten. Daarnaast produceert het concern kleding en is het eigenaar van grote vastgoedtak. De omzet passeert volgens Turkse media de één miljard dollar.

Mexx werd in december failliet verklaard. Circa acht van de vijftig winkels in ons land openen over enkele weken weer hun deuren. In Europa hervatten enkele tientallen winkels hun activiteiten. Na verloop van tijd zal dat aantal toenemen, maar daarover zal Eroglu later zelf mededelingen doen. Ook de zonnenbrillen- en parfumlijn van Mexx worden voortgezet.

Van de vijftienhonderd werknemers wereldwijd houdt een flink deel waarschijnlijk zijn baan door de overname. In Nederland blijven tweehonderd van de vijfhonderd banen behouden. Vanaf nu worden sollicitatiegesprekken met het personeel gevoerd, waarbij de arbeidsvoorwaarden en het salaris opnieuw worden bepaald.

Medio februari maakt Eroglu Holding zijn plannen voor Mexx op de lange termijn bekend. Mexx is de eerste West-Europese keten die de onderneming heeft gekocht. "Ze zien veel potentie in het merk en zien het bedrijf als springplank naar West-Europa", aldus curator Frits Kemp. De koper zal volgens hem Mexx' stijl aanhouden. "Ze zijn gek als ze het niet doen."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends