Apple schrijft geschiedenis met winstcijfer

Apple heeft in het laatste kwartaal van 2014 in totaal achttien miljard dollar winst behaald. Dit bedrag (15,8 miljard euro) is het hoogste dat een bedrijf ooit in drie maanden wist te boeken.

Het vorige record stond op naam van het Russische aardgasbedrijf Gazprom, dat in 2011 een kwartaalwinst van 16,2 miljard dollar behaalde. Apple dankt de mijlpaal vooral aan de verkoop van de nieuwste iPhone, laat het technologieconcern weten bij de publicatie van de cijfers van het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

In totaal werden er liefst 74,5 miljoen iPhones van de hand gedaan. De omzet van Apple kwam uit op 74,6 miljard euro, een stijging van bijna dertig procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor het tweede kwartaal verwacht Apple een omzet die tussen de 52 en 55 miljard dollar ligt, een groei van maximaal twintig procent.

Apple verwacht vooral veel van zijn Chinese activiteiten, die het afgelopen kwartaal goed waren voor zo’n zestien miljard dollar. Komend jaar moet het winkelbestand zijn uitgebreid tot veertig vestigingen. Het concern opende afgelopen weekend in Hangzhou de eerste Apple Store in een reeks van vijf winkelopeningen. Bekijk op RetailWatching foto’s van dit grootste filiaal van Azië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!