McDonald’s vervangt ceo na magere resultaten

Ceo Don Thompson van McDonald’s wordt per 1 maart opgevolgd door Steve Easterbrook. De 51-jarige Thompson is bijna 25 jaar in dienst bij de fastfoodketen en gaat met pensioen.

Zijn opvolger Easterbrook was eerder onder meer senior executive vicepresident en president van McDonald’s Europa. Hij vervult nu de functie van brandmanager. Hij treedt aan als ceo in een periode waarin de Amerikaanse keten onder druk staat. McDonald’s sloot vorig jaar af met een omzet van 6,6 miljard (5,8 miljard) dollar. Dat is zeven procent minder dan in 2013. De winst daalde in het laatste kwartaal van 2014 met twintig procent.

McDonald’s ziet het aantal klanten wereldwijd dalen en heeft last van spelers die focussen op verse en biologische producten, zoals Shake Shack. Deze Amerikaanse restaurantketen heeft wereldwijd 63 vestigingen, waaronder in Moskou, Londen en Dubai. In zijn thuisland heeft Shake Shack 36 filialen. De omzet bedraagt circa honderd miljoen dollar per jaar.

De keten maakt vrijdag zijn entree op de beurs. Daar hoopt het concern 109 miljoen dollar op te halen om zijn expansie te financieren. Oprichter Danny Meyer wil zijn winkelbestand in de VS de komende jaren uitbouwen naar 450 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!