Schoenenreus is voor de tweede keer in twee jaar tijd failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bekendgemaakt. De schoenenketen kreeg daar dinsdag nog uitstel van betaling.

Bewindvoerder Bas van Dooren liet woensdag al weten dat ING het krediet voor Schoenenreus had opgezegd. Hij heeft de bank er niet van kunnen overtuigen om in de winkelketen te blijven investeren en zag daardoor geen perspectief meer.

Schoenenreus kampt ook sinds het eerste faillissement twee jaar geleden met tegenvallende resultaten. De retailer beschikt na het sluiten van 65 winkels in 2013 nog over 141 winkels in Nederland en België. Die zijn, evenals de webshop, al sinds dinsdag gesloten.

De bewindvoerder schermde woensdag al met belangstelling van enkele partijen voor de schoenenketen. Daarbij gaat het om geïnteresseerde sectorgenoten, laat hij weten aan BNR. Als er al een doorstart komt, zal volgens hem zeker niet meer dan dertig procent van de huidige ruim zevenhonderd werknemers mee kunnen.