V&D vertrekt uit de Kalvertoren

V&D heeft het nog twee jaar lopende huurcontract voor zijn vestiging in de Amsterdamse Kalvertoren opgezegd. Dat laat directeur Lesley Bamberger van vastgoedeigenaar Kroonenberg Groep weten aan Het Parool.

V&D stuurde vorige week een brief naar alle winkeleigenaren met het verzoek voor vier huurvrije maanden en een permanente huurverlaging. Bamberger heeft nog geen gesprekken gevoerd met de directie, maar gaat de warenhuisketen aan het huurcontract houden. “De huurovereenkomsten zijn duidelijk en wij zullen in lijn daarmee het gesprek met V&D aangaan.” De retailer mag het pand volgens hem ieder moment verlaten, zolang de resterende huur gewoon wordt afgedragen.

Kroonenberg is sinds eind vorig jaar eigenaar van het winkelcentrum. Bamberger zegt blij te zijn als V&D weggaat, omdat het de vastgoedeigenaar de mogelijkheid geeft om de toren op te knappen. Vooral de eerste verdieping van het winkelcentrum kampt al met veel leegstand. “We willen de eerste etage bij de begane grond trekken. We kunnen de vierkante meters van V&D goed gebruiken”, aldus de directeur.

V&D deed deze week ook al de deuren van zijn filiaal in winkelcentrum Leyweg in Den Haag dicht. Dat besluit werd al ruim een jaar terug genomen. De retailer liet eerder deze week weten geen plannen te hebben om meer winkels te sluiten. “We hebben de overtuiging dat we met alle verhuurders binnen afzienbare tijd goede afspraken kunnen maken”, aldus een woordvoerder.

Reacties