Ondernemingsraad V&D met stomheid geslagen

De ondernemingsraad van V&D en La Place heeft drie reorganisaties voorgelegd gekregen van eigenaar Sun Capital. ‘Vooralsnog houden we deze aan totdat er meer duidelijkheid is over de toekomst en een sociaal plan’, laat de raad weten in een verklaring.

Sun Capital heeft geen overleg gevoerd met de ondernemingsraad over de voorgestelde maatregelen, waaronder een loonoffer van 5,8 procent. ‘We zijn met stomheid geslagen’, reageert de OR. Zij houden de warenhuisketen naar eigen zeggen al jaren draaiend op een minimale personeelsformatie.

De ondernemingsraad wil best praten over de maatregelen, maar wil ‘zekerheid dat de aandeelhouders V&D niet over een halfjaar failliet laten gaan’. Ook andere betrokkenen moeten daarom een steentje bijdragen. Zo is vastgoedeigenaren gevraagd om vier huurvrije maanden en een huurverlaging van tien naar zeven procent van de omzet. ‘Als duidelijk is wat het perspectief is, dan gaan we nadenken over eventuele offers’, aldus de raad.

De ondernemingsraad gaat niet over de arbeidsvoorwaarden van het personeel. Daarvoor wordt verwezen naar de vakbonden, die de warenhuisketen donderdag al een ultimatum stelden. FNV en CNV willen dat de directie alle eenzijdig voorgestelde wijzigingen in de arbeidsovereenkomsten met werknemers uiterlijk woensdag intrekt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!