Intratuin geconfronteerd met eerste faillissement

Intratuin heeft dinsdag voor het eerst in zijn bestaan een winkel failliet zien gaan. De franchisevestiging in Barneveld kampte met een teruglopende omzet en kon niet langer voldoen aan de hoge huur- en aflossingsverplichtingen. Dat is mede veroorzaakt door de wijze waarop de vestiging werd aangestuurd, laat algemeen directeur Peter Paul Kleinbussink weten aan de Barneveldse Krant.

De winkel blijft in afwachting van een doorstart geopend. “Het zou mij zeer verbazen als dit pand op deze locatie, bestemd voor een tuincentrum, niet opnieuw onderdak kan bieden voor een tuincentrum. Of dat nu Intratuin is of niet”, aldus curator Frank Feenstra. Hij verwacht uiterlijk 6 februari meer duidelijkheid te kunnen geven.

Het filiaal van Intratuin was ‘operationeel gezien’ winstgevend, zegt een woordvoerder. Het is volgens haar het eerste faillissement ooit voor de organisatie. “We hebben geen reden aan te nemen dat dit probleem bij andere franchisers speelt.”

De winkel werd sinds 2007 geëxploiteerd door Jaap van Luttikhuizen. Afgelopen september voerde hij al een reorganisatie door, waarbij zeven banen werden geschrapt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!