Vastgoedeigenaar wil V&D-filialen ontruimen

IEF Capital wil dat V&D zijn winkels in de Amsterdamse Kalverstraat, Utrecht, Den Haag, Alkmaar en Maastricht leeghaalt als er geen huur wordt betaald. De vastgoedeigenaar heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen de warenhuisketen.

V&D betaalt de huur doorgaans voor de eerste van de maand. Omdat de laatste dag van januari in het weekend valt, zou de huur uiterlijk vrijdag binnen moeten zijn. Zeker drie verhuurders van in totaal vijftien vestigingen hebben volgens de NOS echter nog geen geld gezien. Ook Elizen Vastgoed, eigenaar van V&D-panden in Apeldoorn en Deventer, stelt de keten aansprakelijk als de huur niet wordt overgemaakt. 

V&D stuurde de vastgoedeigenaren twee weken terug een brief met het verzoek om vier huurvrije maanden. De winkelketen wil over de maanden februari tot en met mei geen huur overmaken ‘om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen’. Daarnaast moet de huur omlaag van tien naar zeven procent van de omzet.

IEF Capital liet direct al weten dat de door hen verhuurde panden op uitstekende locaties liggen waarvoor continue interesse bestaat van zowel nationale als internationale retailers. De huur mag van vastgoedeigenaar omlaag, maar dan moet de retailer minder winkelmeters afnemen. V&D heeft volgens RTL Z laten weten daar niet op in te gaan.

Eigenaar Sun Capital stelde eerder deze week niet langer in V&D te investeren als werknemers, vastgoedeigenaren en banken geen financieel offer willen brengen. De vakbonden gaven al aan dat de eenzijdige loonsverlagingen uiterlijk 4 februari moeten zijn ingetrokken, omdat ze anders met steun van honderden leden naar de rechter stappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!