Deventer eist einde aan drankverkoop Sligro

De gemeente Deventer wil dat Sligro op last van een dwangsom op korte termijn stopt met de verkoop van drank in zijn lokale vestiging. De burgemeester heeft dat besloten op verzoek van een plaatselijke slijter.

Sligro heeft volgens de gemeente niet de vereiste vergunning om drank te verkopen. De burgemeester wil de hoogte van de dwangsom stellen op vijfduizend euro per constatering, met een maximum van vijftienduizend euro.

De Koninklijke SlijtersUnie noemt de beslissing een belangrijke stap naar een gelijk speelveld. Het een publiek geheim dat half Nederland inkoopt bij zelfbedieningsgroothandel als Sligro, stelt de brancheorganisatie. “Wanneer erkend wordt dat zelfbedieningsgroothandel tevens detailhandel drijven zullen ze aan dezelfde regels als de detailhandel gebonden zijn, en wordt daarmee het niet te rechtvaardigen concurrentievoordeel teniet gedaan”, aldus advocaat Marc Houben.

Eerder spande de brancheorganisatie zich al in om illegale drankverkoop door Makro in Best en Sligro in Eindhoven te beëindigen. Makro moest uiteindelijk een slijterij openen als verkooppunt voor zijn sterkedrank. Over de kwestie van Sligro in Eindhoven is nog een gerechtelijke procedure gaande.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!