Curator pessimistisch over doorstart House of Shoes

De kans op een doorstart van de failliet verklaarde schoenenketen House of Shoes is klein. ''Gelet op de slechte economische situatie in de retail zijn de verwachtingen daarover niet hooggespannen'', aldus curator Olaf Poorthuis.

House of Shoes werd vorige week failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. De 27 winkels en de webshop zijn gesloten. Ook de vestigingen van zusterformules Verkuilen, Van der Pluijm en De Groot zijn dicht. Door het faillissement staan honderdtwintig werknemers op straat.

In oktober 2012 werd House of Shoes voor de eerste keer failliet verklaard. Enkele maanden later maakte de winkelketen onder de vleugels van investeringsmaatschappij Vagomij een doorstart met dertig van de 41 vestigingen.

Eerder deze maand ging schoenenketen Taft al op de fles. Daarnaast werd Schoenenreus in dezelfde week als House of Shoes voor de tweede keer in twee jaar failliet verklaard. Macintosh Retail Group worstelt eveneens met de veranderende marktomstandigheden en onderzoekt onder meer samenwerkings- en consolidatiemogelijkheden om de prestaties van zijn schoenenwinkels te verbeteren.

Reacties