Detailhandelsverkopen EU houden groei vast

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in december 0,3 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. In de eurozone kwam het voor het seizoen gecorrigeerde groeicijfer eveneens uit op 0,3 procent. Dat blijkt uit volumecijfers die statistiekbureau Eurostat woensdag heeft gepubliceerd.

In november groeiden de verkopen in de EU en eurozone in vergelijking met de oktobermaand ook, met respectievelijk 0,9 en 0,7 procent. In december namen de foodverkopen in de EU met 0,4 procent toe, terwijl de non-foodverkopen het op een plusje van 0,2 procent hielden. In de eurozone groeiden zowel de food- als non-foodverkopen met 0,3 procent. De verkoop van brandstoffen groeide in de EU met 0,7 procent en in de eurozone met 0,4 procent.

Ierland boekte met een stijging van 1,8 procent de hoogste groei op maandbasis, gevolgd door Oostenrijk (1,6 procent) en Spanje en Slowakije (1,1 procent). De grootste daling vond plaats in Portugal, waar de detailhandeslverkopen 3,8 procent krompen. Estland (min 1,7 procent), Denemarken en Slovenië (min anderhalf procent) kenden eveneens een daling. De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Retailers in de EU zagen in de decembermaand van 2014 een stijging van 3,2 procent in ten opzichte van de dezelfde maand het jaar ervoor. In de eurozone kwamen de verkopen 2,8 procent hoger uit dan in december 2013. Over heel 2014 stegen detailhandelsverkopen van de EU met 1,9 procent, terwijl de eurozone 1,3 procent groeide in vergelijking met een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!