De Foodmarkt van Albert Heijn

De geruchten dat de XL-vestiging van Albert Heijn aan de Limburglaan in Eindhoven op de Foodmarkt van Jumbo ging lijken waren er al langer. Die geruchten werden uiteraard nooit bevestigd door de Zaanse supermarktketen zelf. Tot gisteren, toen Albert Heijn zijn nieuwe uithangbord vol trots presenteerde.

‘Albert Heijn zet in op beleving met nieuwste XL in Eindhoven’, kopte de retailer zelf. Dat begint al bij binnenkomst op het marktplein, waar lokale leveranciers hun waar verkopen. In de nieuwe koffiebar kan daarnaast genoten worden van een kopje vers bereide koffie of van één van de verse producten uit de winkel.

Een opvallende uitbreiding is de Allerhande-keuken, waar koks elke dag een wekelijks wisselend menu van vijf hoofdgerechten, twee bijgerechen en één dessert bereiden. De recepturen zijn gebaseerd op het thema van Allerhande en het seizoen en er is altijd een vegetarische maaltijd beschikbaar.

Bij de pizzabakker kunnen klanten kiezen uit tien vers belegde pizza’s, die ter plekke gebakken worden in de steenoven.

Verder is er een sap- en saladebar waar de hele dag door verse sappen, smoothies en salades worden gemaakt.

Ook de kaasafdeling is geheel vernieuwd, met onder meer uitschepkazen, geitenkazen, biologische kazen, losse rondeel-eieren en een rijpingskast. Op de broodafdeling wordt het brood ter plekke zestien uur gerezen.

Albert Heijn heeft ook een prominente rol weggelegd voor zijn medewerkers, die voor de opening van deze winkel extra zijn getraind. Ze zijn met behulp van iPads op de koffietafel op te roepen. Het personeel krijgt de vraag binnen via zijn iPod en zoekt de klant vervolgens op voor een persoonlijk gesprek.

Hoewel vers de hoofdrol speelt is de supermarktketen ook het online aspect niet vergeten. Uiteraard kunnen online bestelde boodschappen opgehaald worden bij het grootste pick-up point van Nederland, maar klanten kunnen ook alvast een deel van de boodschappen online bestellen ín de winkel. Daarnaast is het hele assortiment van bol.com beschikbaar via een touchscreen.

Per slot van rekening is de supermarkt naar eigen zeggen de meest energiezuinige van Nederland, dankzij de 1200 zonnepanelen op het dak en de led-verlichting in de winkel en op het parkeerterrein. Daarnaast kunnen klanten hun elektrische auto, scooter of fiets daar gratis opladen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in