V&D trekt ultimatum aan pandeigenaren in

V&D wil verder in gesprek met de verhuurders van zijn winkelpanden over het terugdringen van zijn huurkosten. De eis om voor 4 februari te tekenen voor vier huurvrije maanden en een permanente huurverlaging is van tafel. Dat heeft interim-ceo Don Roach volgens PropertyNL laten weten in een nieuwe brief.

Cushman & Wakefield had dinsdagavond overleg met de vastgoedeigenaren, waarbij Roach in een later stadium aanschoof. De vastgoedadviseur heeft volgens Roach toegezegd om op te treden als bemiddelaar in de gesprekken die moeten leiden tot een oplossing van het ‘korte termijn cash-probleem’. Daarvoor wil de retailer het structurele kostenniveau van zijn huur terugdringen, onder meer door efficiënter gebruik te maken van de beschikbare vierkante meters.

Volgens de beleggers liet Roach weten dat het warenhuisconcern vorig jaar een verlies heeft geleden van vijftig miljoen euro, tegenover 42 miljoen in 2013. Veel aanwezigen vonden de onderbouwing van de interim-ceo echter summier, stelt PropertyNL.

Cushman & Wakefield gaat samen met de beleggers de portefeuille doornemen om een actieplan te ontwikkelingen. Die moeten volgens Roach leiden tot lokale aanpassingen die naar ieders tevredenheid zijn en zorgen voor een snelle oplossing.

V&D kwam woensdag ook al met een handreiking naar de vakbonden, maar kon een gang naar de rechter echter niet voorkomen. Verder blijkt dat de winkelketen sinds twee weken geen boeken meer krijgt van CB. Consumenten die vrezen dat V&D failliet gaat leveren inmiddels massaal hun cadeaubonnen in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!