GrandVision kent rustig beursdebuut

Bij het beursdebuut bleef de aandelenkoers van optiekketen GrandVision rond de introductieprijs van twintig euro schommelen. Vlak na de opening daalde het aandeel zelfs even naar 19,88 euro, om de rest van de dag rond de twintig euro te blijven.

Waar de aandelenkoers geen grote uitschieters laat zien, was het hoge handelsvolume binnen het eerste uur opvallend te noemen. Toen werden er al bijna zeven miljoen aandelen verhandeld, waarvan drie miljoen binnen de eerste tien minuten.

Investeerder HAL Holding bracht het moederconcern van onder meer Pearle en Eye Wish Opticiens vrijdagochtend naar de Amsterdamse beurs. Daarbij gaat het om 51 miljoen stukken, bijna een kwart van de aandelen van HAL Holding. De beursgang levert naar verwachting circa een miljard euro op.

Met de beursgang hoopt de optiekketen achter onder meer Pearle en Eye Wish Opticiens meer zichtbaarheid te krijgen, liet ceo Theo Kiesselbach van GrandVision eerder weten. De onderneming is voor het winkelpubliek namelijk vrij onbekend. “Het is niet ondenkbaar dat we van GrandVision zelf een winkelmerk maken.” Daarnaast heeft het concern dankzij een beursgang snel toegang tot de kapitaalmarkt ‘als er een keer iets heel groots voorbij komt als mogelijke acquisitie’. De komende jaren focust de organisatie met zijn groeistrategie op het feit dat de markt voor oogzorg gefragmenteerd is. Naast acquisities wil het concern zelfstandige opticiens als franchisers aan zich verbinden, terwijl Kiesselbach ook consolidatie van zijn eigen winkelmerken niet uitsluit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!