IKEA profiteert van dc voor online orders

IKEA heeft de bezorgkosten voor online bestellingen verlaagd, terwijl ook de levertijden worden teruggeschroefd. De Zweedse meubelketen profiteert van het speciale distributiecentrum voor online bestellingen, dat vorig jaar in Oosterhout is geopend. Dat laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Online bestellingen bij IKEA werden voorheen vanuit het magazijn in Dortmund verstuurd. Sinds april is het bestaande distributiecentrum in Oosterhout uitgebreid met het nieuwe centrum voor online orders, waardoor de transportkosten volgens de woordvoerder steeds lager uitvallen. “Die besparingen berekenen we door aan onze klanten.”

Bij de lancering van de webwinkel anderhalf jaar terug betaalden klanten nog zo’n acht euro voor pakketten tot tien kilogram. Het goedkoopste tarief van 4,99 euro geldt nu voor pakketten tot dertig kilo, terwijl klanten 29,95 euro kwijt zijn bij pakketten tot honderd kilo en tien euro meer bij nog zwaardere bestellingen. Voor deze transportservice betaalden klanten voorheen 45 euro.

De levertijd voor bestellingen op IKEA.nl is daarnaast met twee dagen verkort naar vijf tot zeven dagen. Die tijden worden echter niet hard gecommuniceerd, omdat IKEA nog moeite heeft om dat op logistiek gebied waar te maken. “Dit jaar willen we stappen zetten om de levertijden verder te verkorten. Daar zijn we nu aan de achterkant mee bezig.”

De woordvoerder wijst er verder op dat aankopen in de winkel ook dezelfde dag worden bezorgd. Klanten van het filiaal in Zwolle, dat volgende week zijn deuren opent, kunnen de aankopen al in het zelfbedieningsmagazijn afrekenen als zij gebruikmaken van deze transportservice.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!