Webwinkelconcept Boqz alweer failliet

Webshopplatform Boqz heeft zijn winkel vol mini-etalages in Eindhoven ruim een jaar na opening moeten sluiten. De onderneming is vorige maand door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard.

Boqz was een fysieke winkel waar webwinkels een plank konden huren om hun producten tentoon te stellen en te verkopen. Boqz zorgde daarbij voor de verkoop, waarbij de omzet aan het einde van de maand naar de betreffende winkelier ging. De klanten van Boqz maakten alleen maandelijks een huurbedrag over.

De winkelomzet bleef echter achter bij de verwachtingen, laat initiatiefnemer Maurice Steenbergen weten. De omzet over de eerste twaalf maanden was 188 duizend euro. “Als zowel Boqz als de webwinkels iets willen verdienen, moet de omzet richting de vierhonderd- tot vijfhonderdduizend euro per jaar.”

Doordat de winkelomzet achterbleef, liepen de webwinkels weg. Met hen werd namelijk meestal een contract met drie maanden afgesproken, zo blijkt uit het faillissementsverslag van curator Martijn Kemps. Tevens kwam Boqz in de problemen doordat het concept op grote schaal vervolg kregen in andere steden. Daardoor werd het volgens Steenbergen moeilijk om nieuwe klanten te vinden voor zijn in totaal 265 verhuurbare ruimtes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!