Nelson koopt schoenenwinkels van Taft

Nelson Schoenen heeft vier van de elf winkels van zijn failliete branchegenoot Taft overgenomen. De drie vestigingen in Amsterdam en de winkel in Amstelveen worden omgebouwd naar de Nelson-formule, laat marketingmanager Laura van Dam weten aan RetailNews.

Taft was voor zijn faillissement van vorige maand voornamelijk te vinden in de regio Amsterdam, met onder meer een winkel in de Kalverstraat. De retailer had volgens curator Kees van den End last van modeketens die hun eigen schoenenlijn hebben geïntroduceerd. Daarnaast speelde ook de concurrentie op internet mee.

Nelson heeft naar eigen zeggen een duidelijke omnichannelstrategie ontwikkeld, waarbij zijn collectie onder meer verkocht worden via zijn eigen webwinkel en Wehkamp en Shoemixx.nl. Onderdeel van die strategie is ook een uitbreiding van het winkelbestand ‘door het openen van belevingswinkels op strategische locaties’.

Vorig jaar kocht Nelson Schoenen al zes vestigingen van Avance, waarmee het winkelbestand groeide naar 71 vestigingen. Verder exploiteert het concern ruim dertig brandstores van Ecco.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!