V&D krijgt vakbonden niet achter zich

De vakbonden en V&D zitten nog altijd niet op één lijn over de loonsverlaging die de warenhuisketen wil doorvoeren. Het kort geding dat maandag dient gaat daardoor vooralsnog door.

De vakbonden hebben de afgelopen week contact gehad met V&D, maar niet inhoudelijk over het geschil. V&D wil graag met de bonden in gesprek, maar dan alleen ‘formeel’, zegt FNV-bestuurder Niels Suijker. Het is volgens hem geen serieuze uitnodiging tot overleg, omdat de keten weigert het loonoffer en andere eenzijdig aangepaste arbeidsvoorwaarden in te trekken.

V&D bereikte eerder wel een akkoord met verhuurders, banken en eigenaar Sun Capital. Daardoor lijkt het voortbestaan van de keten voorlopig gewaarborgd. V&D wil echter doen voorkomen dat dit akkoord mogelijk afketst wanneer de maatregelen voor het personeel geen doorgang vinden, stelt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Bijna vijftienhonderd werknemers hebben inmiddels een petitie van FNV getekend waarin V&D wordt gevraagd af te zien van de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Een kleine delegatie van V&D-medewerkers overhandigt deze zaterdag aan de directie van V&D.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!