V&D en bonden tegenover elkaar in rechtbank om loonoffer

V&D en de vakbonden treffen elkaar vandaag in de rechtbank in Amsterdam vanwege de salarisverlaging voor de werknemers van de warenhuisketen. Het kortgeding is aangespannen door de vakbonden die eisen dat V&D het plan terugdraait.

Vrijdag werd duidelijk dat de partijen geen akkoord hadden bereikt over het loonoffer en andere eenzijdig aangepaste arbeidsvoorwaarden. V&D wil de lonen van de circa vijfduizend medewerkers met bijna zes procent verlagen. Daarnaast wordt gesneden in onder meer het aantal vakantie- en seniorenuren. De vakbonden weigeren akkoord te gaan, omdat V&D geen garantie geeft voor het behoud van werkgelegenheid.

Een delegatie van V&D-medewerkers overhandigde zaterdag een petitie van FNV aan de directie van V&D. Bijna vijftienhonderd werknemers hadden die getekend. Daarin wordt V&D gevraagd af te zien van de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Directielid Sanne Oosterhoff wees bij de overhandiging op de noodzaak van kostenverlagingen. “Willen we een gezond bedrijf worden dan is het onmogelijk vast te blijven zitten in het verleden. Dan is er namelijk helemaal geen toekomst.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!