V&D-personeel krijgt aandelen voor loonoffer

Werknemers van V&D krijgen in ruil voor de eenzijdige salarisverlaging aandelen in de warenhuisketen aangeboden. Dat heeft V&D gezegd tijdens het kort geding dat maandag tegen de retailer diende. 

Als de warenhuisketen weer winstgevend wordt, kunnen de medewerkers het loonoffer zo terugverdienen. V&D heeft volgens zijn advocaat vorig jaar een verlies geleden van 49 miljoen euro. In 2013 moest de warenhuisketen al 42 miljoen euro aan verlies inboeken, terwijl het verlies het jaar daarvoor op negentien miljoen euro uitkwam. Volgens het concern zijn kostenverlagingen door onder meer het loonoffer noodzakelijk om weer gezond te worden. 

De vakbonden vinden dat onacceptabel, omdat V&D geen garantie geeft voor het behoud van werkgelegenheid. In het kort geding eisen ze dat het loonoffer van 5,8 procent van tafel gaat. De werknemers zijn bereid twee procent van hun salaris in te leveren, heeft de advocaat van FNC en CNV vandaag laten weten. Dat percentage zou al op 8 februari zijn voorgesteld. “V&D stelde echter dat het loonoffer niet onderhandelbaar is." 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!