Topman betrekt vlaggenschip in Kalverstraat

De Britse fashionlabels Topshop en Topman openen 26 februari in de Kalverstraat hun eerste flagshipstore van het Europese vasteland. De winkel in Amsterdam krijgt een oppervlakte van 1170 vierkante meter en is verdeeld over drie etages.

Op de begane grond en eerste verdieping is ruimte voor Topshop, terwijl de benedenverdieping wordt ingevuld door Topman. Mannen vinden op de laatstgenoemde etage onder meer pakken en denimproducten.  Op de Topshop-afdeling op de begane grond is een team van make-upconsultants aanwezig om klanten persoonlijk advies te geven. Daarnaast kan men hier gebruikmaken van de zogenoemde stylist service. Hierbij worden klanten op afspraak in een privé-kleedruimte voorzien van een nieuwe outfit. Op de eerste verdieping bevindt zich de schoenen-, accessoires- en lingerieafdeling. De winkel wordt elke week voorzien van driehonderd nieuwe artikelen.

De winkelopening in Amsterdam is volgens ceo Philip Green van moederconcern Arcadia Group de aftrap van een Europese expansie. Topshop en Topman beschikken over respectievelijk 137 en 153 franchisevestigingen buiten hun thuisland. Topshop heeft een shop-in-shop in de Bijenkorf en had kortstondig een shop-in-shop in SPRMRKT in Amsterdam.

De winkel in de Kalverstraat werd tot vorig jaar ingenomen door Polare. De winkelopening was in eerste instantie gepland voor afgelopen najaar.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends