IKEA investeert drie miljard in winkelcentra

IKEA trekt drie miljard euro uit voor de bouw van twintig winkelcentra, waarin de meubelketen zelf ook aanwezig is. Dat laat ceo John Tegnér van vastgoedtak IKEA Centres weten aan het Zweedse zakenblad Dagens Industri.

IKEA nam eind vorig jaar de laatste 51 procent in Inter IKEA Centre Group (IICG) over van Inter IKEA Group. Daardoor is het retailconcern nu volledig eigenaar van 45 winkelcentra in Europa, China en Rusland. Deze meer dan drie miljoen vierkante meters zijn ondergebracht in de nieuwe vastgoedtak IKEA Centres.

Door deze vastgoedtak dichter bij zijn retailactiviteiten te brengen, denkt IKEA beter te kunnen werken aan de ‘ontmoetingsplaatsen van de toekomst’. “Een plek waar mensen komen voor een leuke dag uit, om te vergaderen, winkelen, eten en van vele andere activiteiten te genieten”, aldus ceo Peter Agnefjäll.

De winkelcentra van IKEA trokken vorig jaar gezamenlijk zo’n vierhonderd miljoen bezoekers. Het vroegere IICG realiseerde een omzet van zo’n tweehonderd miljoen euro. De huuropbrengsten liggen volgens Tegnér boven het sectorgemiddelde in Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!