V&D geeft distributie uit handen

V&D gaat zijn distributie uitbesteden aan het Woerdense transportbedrijf G. Snel Logistics om de kosten te drukken. De 21 chauffeurs van de warenhuisketen worden overgenomen door het transportbedrijf.

De afspraken over de uitbesteding moeten op 1 april rond zijn. Vakbond FNV gaat het transportbedrijf naar eigen zeggen nadrukkelijk wijzen op de regels die gelden voor dergelijke stappen. "Op basis van de wet overgang van onderneming hebben de chauffeurs van V&D recht op een contract voor onbepaalde tijd, als ze dat nu ook al hebben”, aldus bestuurder Niels Suijker. Een woordvoerder van de keten laat weten dat V&D de regels in deze wet in acht neemt. 

De rechter doet maandag uitspraak in het kort geding over het loonoffer dat de warenhuisketen eist van zijn werknemers. Als de rechter instemt met de salarisverlaging, voert V&D de korting met terugwerkende kracht in, heeft ceo Don Roach laten weten. Bij het maartsalaris van de werknemers wordt dan ook de verlaging van februari verrekend. De loonkosten moeten volgens de retailer structureel omlaag, omdat eigenaar Sun Capital anders niet langer bereid is om V&D te ondersteunen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!