Een Roemeense carrousel van licht

De familie Chrissoveloni moest er 24 jaar voor ploeteren, maar het resultaat mag er zijn. Het bankgebouw in het historische centrum van Boekarest gaat sinds deze maand door het leven als boekwinkel Carturesti Carusel. Een kijkje in deze ‘carrousel van licht’.

Zes verdiepingen telt het pand, dat in de eerste helft van de twintigste eeuw al in handen was van de familie Chrissoveloni. Onder het communistische regime werd het gebouw geconfisqueerd en omgevormd tot warenhuis, maar na jaren procederen is het pand volgens Het Parool weer in handen van de kleinkinderen van de oorspronkelijke eigenaren.

In 1991 werd de eerste claim op het gebouw ingediend, waarna in 2007 de sleutels overhandigd werden. Dat de opening zo lang op zich heeft laten wachten komt doordat de familie in eerste instantie met een andere retailer in zee wilde. Die samenwerking mislukte echter, waarna boekhandelketen Carturesti er met het pronkstuk vandoor ging. Tegen een maandelijkse huurprijs van zeventienduizend euro.

Bezoekers vinden in de winkel niet alleen zo’n tienduizend boeken, maar ook vijfduizend albums, dvd’s, Roemeense souvenirs, een bistro en kunstgalerij. Daarnaast zullen er culturele evenementen en concerten plaats gaan vinden.

De winkel is zo’n duizend vierkante meter groot en daarmee de grootste boekhandel van Roemenië. Carturesti beschikt over nog vijftien vestigingen in zijn thuisland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in