Amsterdamse winkels kunnen makkelijker langer open

Het wordt voor Amsterdamse winkeliers makkelijker en goedkoper om langer open te blijven. Op verzoek van D66, GroenLinks, PvdA en VVD wordt de financiële en administratieve lastendruk verminderd voor ondernemers die een tijdelijke verruiming van de openingstijden willen.

De gemeente concludeerde uit onderzoek dat een versimpeling van de procedure een positief effect heeft. “Op korte termijn kunnen winkeliers die langer open willen blijven in een keer vijf ontheffingsaanvragen indienen”, aldus fractievoorzitter Marja Ruigrok van de VVD. Dat scheelt volgens haar tijd, administratie en geld.

De aanvraag voor een tijdelijke ontheffing wordt op den duur helemaal afgeschaft. Deze zogenoemde 'Vijf verlaatjes voor de prijs van één regeling' is slechts een tijdelijke maatregel. Binnenkort hoeft een winkelier volgens Ruigrok alleen nog maar te melden dat hij een avond langer open wil blijven, waarna het stadsdeel een week de tijd heeft om hem een halt toe te roepen.

De gemeente experimenteerde twee jaar terug al met de mogelijkheid om winkels 24 uur per dag open te houden. Tijdens een proefperiode van een jaar maakte echter niemand in Amsterdam-Zuid en Zuidoost daar gebruik van.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!