Overname Dirx door A.S. Watson krijgt goedkeuring

A.S. Watson heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt om de filialen van concurrent Dirx over te nemen. De vijftig winkels worden zodoende omgebouwd tot Kruidvat of Trekpleister, terwijl ook vijf nog te realiseren locaties bij de deal zijn inbegrepen.

De overname werd een maand geleden bekendgemaakt, zonder dat er financiële details werden gemeld. Alle 550 medewerkers van Dirx Drogisterijen treden in dienst van A.S. Watson. “Met onze ruim vijftig winkels zijn wij op dit moment een te kleine speler om zelfstandig door te groeien in de markt”, liet directeur Rik Groen van Dirx Drogisterijen in januari weten.

De ombouw van de winkels zal na de overname gefaseerd plaatsvinden. In de zomer moeten alle winkels van Dirx uit het straatbeeld zijn verdwenen.

A.S. Watson wil door de overname zijn landelijke dekking verdichten. Kruidvat was begin dit jaar met 859 achthonderd verkooppunten al de grootste retailer van ons land. Trekpleister beschikt over 141 winkels. De negentien vestigingen van Prijsmepper maken eveneens onderdeel uit van het beautyconcern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!