Praxis haalt schadelijke bestrijdingsmiddelen uit winkels

Praxis is naar eigen zeggen als eerste bouwmarktketen gestopt met de verkoop van onkruidbestrijdingsmiddelen die glysofaat bevatten. In alle 141 winkels van de doe-het-zelfretailer liggen voortaan biologische alternatieven in de schappen.

Uit de winkels verdwijnen achttien artikelen, waaronder alle Roundup-producten. De stop op de verkoop van de producten is volgens Praxis de eerste stap in een zesjarenplan dat de keten heeft opgesteld op het gebied van onkruidbestrijding en gewasbescherming. Binnen die periode wil de bouwmarktketen dat alle planten zijn winkels vrij zijn van stoffen die schadelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Hiervoor worden eisen opgesteld met de plantenleveranciers.

Het beleid gaat ook gelden voor de vijf winkels van de nieuwe formule Praxis Tuincentrum die in maart hun deuren openen. De maatregelen komen naar aanleiding van een rapport dat milieuorganisatie Greenpeace vorig jaar publiceerde over de impact van gewasbeschermingsmiddelen op insecten. Intratuin kondigde een vergelijkbaar plan als gevolg van hetzelfde rapport.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!