Curator kan niets met interesse in House of Shoes

Een algehele doorstart van House of Shoes behoorde nooit tot de mogelijkheden omdat de failliete onderneming amper over eigen activa beschikte. De winkelinventaris, huurovereenkomsten en het intellectuele eigendom behoorden bijvoorbeeld toe aan andere vennootschappen en personen. Dat laat curator Olaf Poorthuis weten in zijn faillissementsverslag.

House of Shoes werd eind januari voor de tweede keer in zo’n tweeënhalf jaar tijd failliet verklaard. Een dag voor het faillissement waren de 22 winkels en webshop gesloten, terwijl de periode daarvoor enkele verliesgevende vestigingen waren geschrapt. De curator liet vorige maand al weten dat de kans op een doorstart van de schoenenketen klein was.

De failliete schoenenketen had de winkelinventaris, huurovereenkomsten en het intellectuele eigendom slechts in bruikleen van verschillende ondernemingen van investeringsmaatschappij Vagomij. Vanwege die opsplitsing was het volgens de curator ondanks interesse van diverse partijen nagenoeg onmogelijk om een doorstart te realiseren.

Daarnaast is onduidelijkheid over wie de eigenaar is van de aanwezige voorraad en de omvang van die voorraad. Zo is er een voorraadlijst waarop 46 duizend paar schoenen wordt vermeld, waar twee andere lijsten 22 en 28 duizend paar schoenen aangeven. De bestuurders van de schoenenketen konden deze verschillen volgens Poorthuis niet verklaren. Uit een telling door het personeel bleek uiteindelijk dat nog geen 21 duizend paar schoenen op voorraad lagen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends