Medewerkers van Schoenenreus zijn dinsdag door de nieuwe eigenaar gevraagd om hun werkzaamheden voort te zetten tot 11 april. CA Global Partners wil volgens vakbond CNV dat zij hetzelfde werk blijven doen, maar dan via een uitzendbureau.

De voorraad en inventaris van het failliete Schoenenreus werden onlangs overgenomen door CA Global Partners en GA Europa. Beide partijen zijn van Amerikaanse komaf en zoeken nu partners zoals vastgoedpartijen die ‘het avontuur willen aangaan’, aldus Antoine Linderhof van de Nederlandse tak van CA Global Partners. “Wij hopen de goede delen van de keten continuïteit te kunnen geven.”

De curator heeft de dienstverbanden van het Schoenenreus-personeel echter per 15 maart opgezegd. CA Global Partners heeft zijn medewerkers dinsdag gevraagd om onder dezelfde arbeidsvoorwaarden een maand langer in dienst blijven en om dezelfde dag nog uitsluitsel daarover te geven.

CNV adviseert de medewerkers akkoord te gaan met het voorstel, omdat ze daarmee voorkomen dat de arbeidsvoorwaarden worden verslechterd en ze problemen krijgen bij het aanvragen van een WW-uitkering. De vakbond weet echter niet welke plannen de nieuwe eigenaar met Schoenenreus heeft.