Kijkshop komt in handen van private equity-firma

Kijkshop wordt overgenomen door de Zweedse private equity-firma Listérus & partners Capital Advisors (LPCA). Dat heeft de winkelketen woensdag bekendgemaakt, zonder financiële details te vermelden.

De aandelen van Kijkshop komen in het bezit van LPCA Kijk Holding, een dochteronderneming van LPCA. “We zullen ons richten op klantervaring en het uitgroeien tot een moderne eerstekeuze winkellocatie in het discountsegment", zegt ceo Christian Listérus van deze holding.

Daarnaast wordt de omnichannelstrategie doorontwikkeld, die door de vorige eigenaar werd geïmplementeerd. Zo opende Kijkshop in 2013 een zogenoemde crosschannel store in Tilburg die is uitgerust met touchscreens en een click & collectservice.

Kijkshop was eigendom van Axcent Netherlands, onderdeel van de eveneens Zweedse KIN Group. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Ook het hoofdkantoor blijft gevestigd in Zaltbommel. Kijkshop beschikt over ruim honderd vestigingen in ons land. 

In het maartnummer van RetailTrends is uitgebreid aandacht voor de manier waarop private equity-firma's Nederlandse retailers kunnen beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie over een abonnement. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!