Hans Anders doet het echt anders

De eerste pilotwinkel van Hans Anders werd vier maanden terug al geopend in het nieuwe winkelcentrum Maxis in Muiden. Een ‘opvallende en innovatieve superstore’ noemde de opticien het toen. En een ‘omnichannel winkelformule vol merkbeleving en technische snufjes’. Die woorden gaan sinds maandag ook op voor zijn winkel in Den Haag. De heropening geldt als het startschot van de uitrol van het nieuwe concept naar meer filialen. Hoog tijd voor een kijkje bij de nieuwe Hans Anders.

De vestiging in het centrum van Den Haag is één van de meest drukbezochte van Hans Anders. En met bijna 150 vierkante meter ook één van de grootste, al is de pilotstore in Muiden nog tien vierkante meter groter. Directeur Angeli Evers is verantwoordelijk voor het nieuwe winkelconcept. Bij de introductie begin november liet ze al weten dat klanten vaak tussen de monturen het bos niet meer zagen. “Daarom maken we de inrichting, de route en bewegwijzering in deze winkel zo duidelijk mogelijk, onder andere door gebruik te maken van interactieve schermen waarmee klanten gemakkelijk en snel informatie vinden.” Met alle klantinzichten uit Muiden is de routering en bewegwijzering in Den Haag verder verfijnd.

Evenals in Muiden moet het nieuwe interieur zowel modern als warm en vriendelijk overkomen dankzij het gebruik van donker hout en staal in een pallet van bruin, grijs en zwart. Door grote portretfoto’s en een rode accentkleur moet het nieuwe winkelconcept tegelijkertijd als Hans Anders herkend worden.

De winkel is volgens Engels het uithangbord van de nieuwe stijl van de optiekketen, die de afgelopen jaren met een andere communicatie meer op een kwaliteitsuitstraling heeft ingezet. “Bovendien is het onze proeftuin waarin we noviteiten testen op relevantie en klantvriendelijkheid.”Eén van die noviteiten zijn digitale spiegels die aan klanten laten zien hoe een montuur staat en het tegelijkertijd mogelijk maken om via ingebouwde e-mail en social media-apps bij bekenden te informeren wat zij van de montuur vinden.

Verder werd in Muiden al de webshop in de winkel geïntroduceerd. Klanten kunnen in de winkel contactlenzen online bestellen, wanneer de lenssterktes of merken niet voorradig zijn. Ook de volledige montuurcollectie is in de webshop doorzoekbaar.