V&D komt met plan van aanpak

V&D laat zijn personeel deze week weten hoe de warenhuisketen zijn vervolgplannen wil inrichten. Dat blijkt uit een brief van ceo John van der Ent aan de werknemers, die RTL Nieuws in het bezit heeft. Van der Ent staat sinds een week aan het roer van de noodlijdende keten.

In het aangekondigde plan van aanpak wil Van der Ent ‘nog eens toelichten waarom bepaalde maatregelen echt noodzakelijk zijn en anderzijds hoe ik jullie opmerkingen en oplossingen het best kan komen halen.”

V&D gaat in gesprek met zijn werknemers om hun vertrouwen in de keten te herstellen. Van der Ent benadrukt dat hij open staat voor suggesties van personeel. “Ik wil die opmerkingen en oplossingen meenemen in mijn overwegingen bij verdere besluitvorming.” Een loonsverlaging blijft noodzakelijk, stelt hij verder.

De noodlijdende warenhuisketen kondigde in januari drastische maatregelen aan het kostenniveau te verlagen. Zo verdwijnen er arbeidsplaatsen en wilde V&D een permanente huurverlaging. Investeerder Sun Capital, banken en vastgoedeigenaren hebben inmiddels een reddingsplan opgesteld, waardoor de keten een faillissement kon vermijden. De voorgenomen loonsverlaging van bijna zes procent werd echter van tafel geveegd door de rechter. De keten ging daartegen in beroep, maar is ook op zoek naar andere manieren om kosten te besparen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!