Middelburgse winkeliers mogen terrasje openen

Middelburg geeft ondernemers toestemming om voor hun winkel een miniterras te creëren waar klanten iets kunnen drinken. De winkelier hoeft daar geen horecavergunning voor te hebben, maar alleen de gemeente een seintje te geven.

“Als een klant schoenen aan het passen is kan zijn vrouw even buiten lekker een kopje koffie drinken”, aldus wethouder Johan Aalberts in de PZC. Hij kan zich tevens voorstellen dat kledingzaken of kappers van die mogelijkheid gebruik willen maken.

De winkelier mag voor het miniterras een strook van een meter voor zijn zaak gebruiken. Daar kan hij enkele tafels en stoelen zetten om klanten en passanten wat aan te bieden. “Klanten van een slager kunnen daar bijvoorbeeld zijn belegde broodjes eten.”

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken wilde onlangs nog een pilot houden in de vier grote steden van ons land waarbij het onderscheid tussen een winkel en een café of restaurant zou verdwijnen. Bij de proef zou de huidige Drank- en Horecawet worden versoepeld, zodat een retailer in dezelfde ruimte alcohol mag verkopen en serveren. Na kritiek van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) zag hij al snel van de plannen af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!