Winkeleigenaar sleept V&D toch voor de rechter

Vastgoedbelegger Mondia Investments wil via een kort geding afdwingen dat V&D alsnog de volledige huur overmaakt. Dat laat zijn advocaat weten aan RTL Z. De eigenaar van de winkel in Hengelo deed niet mee aan het huurakkoord dat het warenhuisconcern vorige maand bereikte, maar kreeg desondanks minder dan de helft van de huur overgemaakt.

V&D eiste medio januari per brief aan zijn verhuurders een huurvrije periode van vier maanden en een permanente huurverlaging. IEF Capital spande daarop al een kort geding aan, maar die werd een dag voor de uitspraak afgeblazen omdat er een akkoord was bereikt. V&D betaalt vijf maanden lang 43 procent van de totale huursom en zet het resterende bedrag apart. Die miljoenen krijgt het concern begin juli terug als aan alle verplichtingen is voldaan.

Mondia stond nooit achter die overeenkomst, maar wordt door V&D toch gekort. In het nieuwe contract staat volgens RTL Z namelijk dat V&D de voorwaarden ook zal gebruiken voor verhuurders die hun handtekening niet hebben gezet. De vastgoedbelegger eist nu dat V&D alsnog de totale huursom overmaakt. Het kort geding dient donderdag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!