Stadshart Amstelveen blijft tot zeven uur open

Stadshart Amstelveen is naar eigen zeggen het eerste winkelcentrum waarin alle winkels tot minimaal zeven uur 's avonds open zijn. Vanaf 30 maart zijn de winkels van maandag tot en met woensdag en op vrijdagavond tot zeven uur geopend. Op donderdag sluiten ze om negen uur 's avonds hun deuren. 

Inwoners uit de regio hebben behoefte aan langere openingstijden, stelt het winkelcentrum op basis van onderzoek dat in eigen opdracht is uitgevoerd. “Werktijden veranderen en sluitingstijden van zes uur sluiten hier niet genoeg meer bij aan”, aldus shopping center manager Ben Verheijen.

Met het wijzigen van de openingstijden schaart het winkelgebied zich in het rijtje van retailers dat experimenteert met deze aanpak. Zo zag mannenmodeketen Only for Men na het aanpassen van de openingstijden zijn omzet stijgen, vertelde oprichter Piet Feenstra onlangs tijdens de Webwinkel Vakdagen. In de winkels in Doesburg en Waalwijk werden ‘mannelijke openingstijden’ getest. De vestigingen waren ’s ochtends gesloten, maar hadden wel drie koopavonden en waren elke zondag open. Mede dankzij die strategie zag Only for Men zijn omzet volgens de oprichter over 2014 met negentien procent plussen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!