'Ook Xenos houdt een stille reorganisatie'

De vakbonden hebben tientallen meldingen binnengekregen van medewerkers die moeten vertrekken bij Xenos. FNV en CNV beschuldigden eerder Blokker van een stille reorganisatie en denken dat Xenos hetzelfde probeert te doen als zijn zusterformule.

Medewerkers van Xenos krijgen volgens onderhandelaar Roos Rahimi voor het eerst in jaren een functioneringsgesprek, waarbij het enige onderwerp op de agenda het tekenen van een beëindigingsovereenkomst is. De directie van de winkelketen en het moederconcern ontkennen volgens haar net als bij Blokker naar een ideale bezetting te willen en geen ruimte meer te hebben voor oudere werknemers met grotere contracten.

Blokker Holding liet bij de beschuldigingen vorige maand ook weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. Destijds volgde echter al snel de mededeling dat er 440 mensen bij Blokker moesten vertrekken om de keten concurrerender te maken. Dat aantal is na onderhandelingen met de vakbonden met enkele tientallen teruggeschroefd.

FNV laat weten woedend te zijn over de ‘middeleeuwse praktijken’ bij Xenos. “Xenos kan ons niet wijsmaken dat je in één filiaal met vier medewerkers tegelijk een verschil van inzicht hebt”, aldus bestuurder Ron Peters. Zowel FNV als CNV roepen medewerkers van de winkelketen op van zich te laten horen en bovenal de voorgeschotelde overeenkomst niet te tekenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!